A Halo 4-gyel kapcsolatos munkák oroszlánrésze már lezáródott, s nincs más hátra, mint szépen sorban kiadni a betervezett letölthető tartalmakat, illetve frissítésekkel karban tartva a multiplayer módot. A csapat mostantól teljes erővel a következő munkájára koncentrálhat, ami természetesen nem más, mint a következő Halo.

A következő rész fejlesztése valójában már a Halo 4 megjelenése előtt megkezdődött, de akkor még csak egy egészen kis csapat foglalkozott a projekttel, sőt még most is csak a prototípusokat készítik el, illetve az ötleteket gyűjtik. A stúdióban folyamatosan csoportosítják át az embereket az új játékra, amivel kapcsolatban a stúdió vezetője, Frank O'Connor ugyan még nem erősítette meg, hogy ténylegesen a Halo 5, de minden valószínűség szerint az készül.

A csapat egyébként sok időt tölt mostanság a Spartan Ops küldetésekkel, melyekből minden héten kiadnak egy új darabot (december 17-től január 14-ig újra megjelenik az első öt rész heti lebontásban), valamint már úton van az új multiplayer pályákat és játékmódokat tartalmazó Crimson Map Pack.

Mi vár Master Chiefre a Halo 5-ben?