Két évvel ezelőtt az EA megpróbálta megreformálni a nagy múltra visszatekintő kosárlabda-szimulátor sorozatát, ám az NBA Elite 11 nem sikerült úgy, ahogy azt a fejlesztők és a kiadó szerette volna, így nem sokkal a demó megjelenése után a játék fejlesztését leállították minőségi okokra hivatkozva. Andrew Wilson az EA Sport nemzetközi fejlesztésekért felelős vezetője elmondta, hogy az új kezelési rendszerben volt elegendő potenciál, de ahhoz, hogy a két analóg karra támaszkodó metódust tökéletesre tudják csiszolni, idő kell, a sorozatot ezért pihenőre küldték.

A játék elkaszálása után megtudtuk, hogy a sorozat következő részét már nem az EA Canada csapata fogja elkészíteni, hanem az EA Tiburon, majd ezután csönd következett. Sokáig nem volt világos, hogy az EA vissza fog-e térni a kosárlabda-szimulátorok piacára, versenybe szállva az időközben megerősödött NBA 2K-szériával -- Peter Moore azonban áprilisban közölte: 2012-ben feléled az NBA-sorozatuk, ma pedig egy twitter-üzenet formájában további megerősítést kaptunk efelől.

Az ősszel esedékes játék címe NBA Live 13 lesz, s már működőképes állapotban van, olyannyira, hogy a Cavalierstől Joe Gabriele és Kyrie Irving, illetve a Washington Wizardstól John Wall már ki is próbálhatta a játékot az EA Tiburon főhadiszállásán, ám ennél több információnk még nincs a programmal kapcsolatban. A hivatalos bejelentés jövő héten várható a cég Facebook-oldalán.

Már készül az NBA Live 13