A szolgáltatás nem tudott a teljes játékkal, még májusban elindulni, aminek az oka valószínűleg a játék kissé rögös startja volt, illetve az utolsó simításokat is el kellett végezni, mielőtt a publikum beszállhat a pénzkeresésbe.

A start előtt a Blizzard kötelezővé tette a hitelesítő használatát, ezzel még egy vonalnyi védelmet biztosítva, illetve kipaterolták a csalókat is. A szerverek átkutatása után a fejlesztők több ezer olyan játékostól váltak meg, akik valami illegális módszerrel -- csalással vagy botokkal -- jutottak előre a játékban. Ez nem csupán a szerverek stabilitása, a játékmenet egyensúlyban tartása, illetve a fair play miatt kellett, hanem azért is, hogy a piszkos úton megszerzett tárgyak ne áraszthassák el az aukciósházat.

A piactéren ugyanis a játék közben megszerzett tárgyak mellett az összegereblyézett aranyat és egyebeket is el lehet adni -- tegyük hozzá azonban, hogy nem lesz egyszerű feladat meggazdagodni az aukciósházból, hiszen egyszerre csak limitált mennyiségű árut kínálhatunk fel, s a Blizzard komolyan megsarcol (15%) az egyes tárgyak adás-vétele után, arról nem is beszélve, hogy tranzakciós díjat is fizetni kell, ha ki akarjuk venni a pénzünket.