A Fallout 4-ről nagyjából mindent megtudtunk az E3 2015 alkalmával, amiről csak tudni akartunk az elmúlt években. Sőt, még kaptunk egy klassz mobil platformokra készült játékot is, a Fallout Sheltert, ami azóta a csúcsra tört. Csakhogy ez akár már 2014-ben megjelenhetett volna, de a Bethesda inkább visszatartotta, mert féltek a rajongók haragjától.

„Ha bepróbálkozunk ezzel tavaly, azelőtt, hogy bejelentettük volna a Fallout 4-et PC-re és konzolokra, és azt mondjuk: hé, csináltunk egy játékot, mobilra, Fallout Shelter a címe – valószínűleg meglincseltek volna minket, igaz?” – mondta viccesen Pete Hines, a Bethesda alelnöke. „Vasvillával vártak volna a kapunál, azt kántálva: ez nem az a Fallout, amit akartunk, rohadékok!”

Hines szerint így viszont mindenki jól járt, mert őket sem nyúzták meg, mi meg örülünk, hogy nem csak megkapjuk a Fallout 4-et, amire vágytunk, de mellé még járt egy mókás, ingyenes program is. Azért kedves a Bethesdától, hogy nem csak arra figyel, mivel szerezhet örömet, hanem arra is, mivel nem dühít fel minket.