Az incidens egy kaliforniai szállítócégnél történt, ahol az egyik dolgozónak sikerült ellopnia a Modern Warfare 3 PC-s verzióját, vagyis annak egy részét. A VentureBeat portál értesülései szerint a tolvaj csak a kettes lemezt kaparintotta meg, ám ez is bőven elég volt ahhoz, hogy az Activision emberei akcióba lendüljenek. A szakemberek ebben a pillanatban is lázasan kutatják a torrent-oldalakat a játékot keresve, illetve olyan esetekről is érkeztek hírek, miszerint személyesen keresték meg a letöltőket, és megkérték őket, hogy töröljék a játékot, vagy fizessék ki az 5000 dolláros bírságot.

A játék kiszivárgása -- ráadásul két héttel a megjelenés előtt -- mindenképpen fájó pont a kiadó számára, hiszen az Arcadia Research becslése szerint több mint 20 millió példányt fognak értékesíteni, ami nagyjából 1,2 milliárd dollár bevételt jelent. Persze nem szabad megfeledkezni arról, hogy a konzolos átirat még biztonságban van, s mint tudjuk, ez a platform termeli a profit nagy részét.

Az Infinity Ward időközben folytatta a játék újdonságait bemutató videosorozatot, melynek legújabb részében a fegyverek fejlesztéséről beszélnek. A Modern Warfare 3-ban ugyanis ezen is változtattak egy kicsit, s a megszokott kiegészítők mellett perk-szerű képességfejlesztésekkel is elláthatjuk kedvenc mordályunkat. A Weapon Proficiency rendszernek köszönhetően csökkenthetjük a visszarúgást, növelhetjük a pontosságot, illetve fegyvertípusonként egyedi bónuszokat is felpakolhatunk: egy könnyű gépfegyverrel például gyorsabban futhatunk.