A War Thunder kiadója, a Gaijin Entertainment egy vadonatúj, Enlisted névre hallgató, második világháborús free-to-play MMO-ra gyűjt, saját maga által szervezett közösségi finanszírozást is segítségül hívva. A terv szerint különálló játékok fogják feleleveníteni a normandiai partraszállástól a moszkvai csatáig az összes híresebb hadműveletet, történelemhez hű objektívákkal és térképekkel, több száz fős összecsapásoknak helyt adva.

Adakozásra saját oldalukon van lehetőség, az elsőként kitűzött 250.000 dolláros cél elérésével a tunéziai kampány, 500.000 dollárnál pedig egy, a közösség választotta kampány is a játékba kerülhet. A 750.000 dolláros küszöb elérésével egy „játék-modult” kap mindenki, hogy ez mit takar, egyelőre nem tisztázott. Ha pedig egy milliót is sikerül összekalapozniuk, konzolokra is megjelenhet az Enlisted.

Aggodalomra adhat okot azonban, hogy már a támogatói perkök között is szerepel egy „jobb” fegyver, mint ami a játékban elérhető, ami bizony a pay-to-win felé kacsingat...

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!