Ma jelenik meg a Mass Effect 3 ötödik és egyben utolsó multiplayer bővítménye, a Reckoning -- a felhozatalban ezúttal összesen hat faj, hét fegyver és hat kiegészítő felszerelés kapott helyet, természetesen most is teljesen ingyenesen.

A csapatunk új tagja lehet egy Turian Cabal Vanguard, egy Alliance Infiltration Unit, egy Krogan Warlord Sentinel, egy Talon Mercenary Engineer, egy Geth Juggernaut Soldier vagy éppen egy Awakened Collector Adept. Ők egy Geth Spitfire- vagy egy Lancer gépkarabélyt, egy Venom sörétes puskát, egy Blood Pack Punisher gépfegyvert, egy Blood Pack Executioner pisztolyt vagy egy Adas Anti-Synthetic puskát használhatnak, melyek erejét növelhetjük, a súlyukat csökkenthetjük, illetve a radar hatótávolságát kiterjeszthetjük.

A BioWare március 5-én fog végérvényesen búcsút inteni a játéknak az egyszemélyes Citadel DLC keretében, melyben Shepard régi társaival együtt egy óriási összeesküvés után fog nyomozni a Fellegvár eddig érintetlenül hagyott területein. Ez 15 dollárba fog kerülni.