A Mass Effect 3 befejezése tavasszal kiverte a biztosítékot a rajongóknál. Az eset már rég volt, a BioWare azonban még mindig tartozik a nyárra ígért Extended Cut DLC-vel, mely a hivatalos álláspont szerint kiteljesíti és elmagyarázza az egyébként összecsapott lezárást. Kérdés persze, hogy ezt mégis miképp teszi. Nos, most kiszivárgott a csomag termékleírása, sőt, egy multiplayer DLC-ről is hallottunk valamit Earth címmel.

Az Extended Cut állítólag nem más, mint epilógusok gyűjteménye, melyek részletesen elmagyarázzák Shepard döntéseinek következményeit. Bár még csak pletykáról van szó, meglehetősen hihető darabbal van dolgunk, hisz ne feledjük, hogy több Mass Effect 3-as szinkronszínész jelezte már, hogy felvettek velük anyagot a BioWare-nél.

Az Earth című DLC három új pályát (Rio, Vancouver, London), három új fegyvert (Piranha assault shotgun, Acolyte pisztoly, Typhoon LMG), és hat új N7-es osztályt (Destroyer, Paladin, Demolisher, Slayer, Shadow, Fury) foglal magába. Persze csak ha igaz a hír.