Az Andromeda Initiative keretein belül olyan rövidke videókat tekinthetünk meg, amik a játék hátteréről szólnak, és finomabb részleteket tartalmazó, elolvasható csatolmányokat is tartalmaznak. Az Andromeda Initiative oldalán a található eligazításokat megnézve (összesen 6 ilyen videó lesz) egy Pathfinder-grade helmetre tehetünk szert, amit természetesen használhatunk is majd a játékban.

Megérkezett a második videó, melynek témája a Nexus és az Arkok. A Nexus gyakorlatilag az eredeti trilógia során látott Citadel funkcióját fogja ellátni, és az Avina VI itt is szerephez fog jutni. Azt is megtudhatjuk, hogy a sztázis technológiája mire alapul (meg fogtok lepődni… nem, igazából nem fogtok), és láthatjuk, hogy mit rejt majd a galaxisokon keresztül, lassan, de biztosan utazó Nexus fedélzete. Továbbá, ha figyelünk a részletekre, akkor azt is kideríthetjük, hogy mekkora szerepe lehet egy krogan nősténynek egy ilyen ambiciózus projektben.

Egyéb fontos és érdekes részletekért érdemes megnézni az alábbi videót. De ha a Pathfinder-grade helmethez vezető úton is szeretnénk tenni egy újabb lépést, akkor a fent említett weboldalon nézzétek meg azt, egy bejelentkezett EA/Origin fiók mellett, mivel csak így könyveli el a rendszer megtekintés általi haladást a promócióban.