A Sony meetingen mozgásban is megmutatkozó Mass Effect: Andromedában nem lesz külön női és férfi főhős… Várjunk, ez így nem pontos megfogalmazás. Választhatunk a nemek közül, de mindkét karakter benne marad a játékban. Magyarán: míg az eredeti trilógiában csak FemShep vagy csak MaleShep volt, addig itt mind a férfi, mind a női Ryder szerepet kap a történetben, egyidejűleg.

Az EA Playen látott videóban szerepelt a női Ryder, míg most, a Sony Playstation Meetingen bemutatott gameplay-videóban a bátyját láthattuk. Sőt, a legelső trailerben feltűnt titokzatos, N7 páncélos alak is a család tagja, ő ugyanis az apjuk. Ezt Mac Walters kreatív direktor erősítette meg, aki szerint az egész családdal megismerkedhetünk majd, hiszen akárkit választunk, a család többi tagja is ott lesz valahol az Androméda galaxisban. (Hm… Ez csak nem azt jelenti, hogy attól függően, kit választunk, más Arkon ébredünk, más társakkal?)

Az viszont nem derült ki, hogy eme családi kapcsolat ellenére is magunk alakíthatjuk ki a Ryderek fizimiskáját, vagy a Dragon Age 2-höz hasonlóan előre beállított karakterrel kell játszanunk. Utóbbi logikusabb lenne a rokoni szál miatt, viszont elvennék az Mass Effect egyik különlegességét, a magunk által létrehozott karakter lehetőségét.

mass-effect-andromeda-ryder-family.jpg