Max Payne forgatás indul márciusbanOlyannyira ritkán, hogy nincs is semmiféle feljegyzés erre vonatkozólag. Egyes adatok szerint Chuck Norris és John Rambo egy vietnami összecsapása során keletkezhetett az a New York-i zsaru, aki a 21. század elején mérhetetlen pusztítást vitt végbe a bűnözők sorában. A Max Payne címet viselő akciójáték 2001-ben jelent meg a Remedy gyermekei által, akik azóta egyértelműen bebizonyították előttünk: nagyon értik a dolgukat a műfajon belül. A "nincs vesztenivalóm, nektek viszont annál inkább" elvet követő Payne nyomozó darkos küzdelmét átölelő alkotás hatalmas sikert aratott, melyet a folytatás ugyan szintén magában hordozott, de valahogy mégsem hozta a várt színvonalat - tehát, hogy még jobb legyen.

Nem baj, készül az Alan Wake (meg egyes források szerint egy másik csapat keze alatt már a Max Payne 3 is), s tavasszal indul a játék filmadaptációjának megformálása is. A főszerepet Mark Wahlberg alakítja majd, aki szerintem tökéletesen fogja megformálni a reményvesztett rendőr karakterét. A sztori szerint néhány betörő miatt hal meg felesége és gyermeke (azt nem tudni, hogy konkrét betörőkről van-e szó, vagy a játék története szerint bedrogozott alakokról), s több sem kell a személyes hadjárat elindításához. Max felesküdik a gonosz arcok ellen, a többit már szerintem eltudjátok képzelni. A rendezői széket John Moore kapta meg (Behind Enemy Lines /Ellenséges terület/, Omen /2006-os remake/), míg a forgatókönyvet Thomas H. Fenton (Fűrész IV) írja.

Összességében úgy néz ki, egy elég tisztességesen összerakott filmet kapunk majd kézhez, melynek forgatása március 2-án veszi kezdetét Torontóban. Max szerepére megtalálták a megfelelő embert, a rendező is okés, és ha Fenton is összeszedi magát, akkor hosszú kihagyás után biza elmegyek majd egy miskolci moziba.