• Az Activision-Blizzard megvette az MLG-t
  • 46 millió dollárt, azaz 13,3 milliárd forintot költöttek el
  • Médiabirodalom lesz az Activision

Hosszú ideig a játékok készítése illetve ezek boltokba küldése volt az Activision fő profilja, az elmúlt évben azonban megtették az első lépéseket afelé, hogy kibontsák a szárnyaikat. Előbb egy filmekkel foglalkozó divíziót hoztak létre ahol több Call of Duty film illetve Skylanders tévésorozat fog készülni, majd bejelentették, hogy külön ágazat alapul, ami az eSporttal foglalkozik, a legújabb hír pedig nem más, mint, hogy megvették az MLG-t -- legalábbis a témában jártas források szerint ez történt.

Az eSports Observer stábjához eljutott papírok szerint az Activision-Blizzard mintegy 13,3 milliárd forintért (46 millió dollár) felvásárolta lényegében a teljes MLG-t, azaz a Major League Gaminget,

ezzel még nagyobb hangsúlyt adva annak a törekvésüknek, hogy komolyabban foglalkozzanak a versenyszerűen űzött játékokkal. Az Activision eSport divíziójának már most tagja egyébként az MLG társalapítója, Mike Sepso, valamint az ESPN és az NFL Network egykori vezérigazgatója, Steve Bornstein.

A felvásárlás az MLG befektetőinek többségi szavazata nélkül, Mike Sepso vezetése mellett történt meg, és úgy tűnik, hogy az egyesületben érdekelt üzletemberek ebből nem jönnek ki jól -- habár az eSport egyre inkább népszerű világszerte, az amerikai MLG az európai ESL javára elveszítette az egyik húzónevét, a Call of Dutyt, ezen kívül pedig komoly adósságok terhét is nyögik, aminek enyhítésére nemrég pénzügyi segítséget is kérniük kellett.

mlg.png

 

A felvásárlással az Activision birtokába került nem csak az MLG vonatkozói jogai, hanem tetemes adóssága is, az említett vételár nagy részét pedig ennek kiegyenlítésére fogják felhasználni, magyarul, az MLG befektetői nem sok pénzt látnak majd. „Kiszúrtak velem.” -- mondta az egyik, névtelenséget kérő befektető.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az üzletet egyelőre egyik fél sem erősítette meg, de minden jel arra mutat, hogy valóban megtörtént, illetve folyamatban van a bekebelezés, ami után minden valószínűség szerint az MLG át is alakul. Ennek első jele, hogy a jelenlegi vezérigazgatót, Sundance DiGiovannit leváltják, a helyére pedig a pénzügyi igazgató, Greg Chisholm kerül.