Medieval II: Total War Kingdoms - hivatalos!Joshua kolléga készülhet a nyolcadik TW-cikkre, hiszen a CA és a SEGA hivatalosan is bejelentette a Medieval II: Total War kiegészítő lemezét, Kingdoms címmel. Az őszre tervezett, szintén az ausztrál stúdió által hegesztett pakk nem kevesebb, mint 75 órányi felhőtlen szórakozást ígér, persze játékstílustól függően. Négy új kampányt kapunk; az elsőben tovább csatázhatunk az Újvilágban, és 1519-ben elkísérhetjük útjára a híres-hírhedt konkvisztádort, Hernán Cortést, hogy spanyol támogatással megtömjük a zsebünket arannyal, vagy besegíthetünk a másik oldalnak, az aztékoknak és az őslakos indiánoknak, akik isteneik és bátor harcosaik segítségével veszik fel a harcot a betolakodókkal szemben. A másik három küldetéssor ismét Britanniába (5 frakcióval, melyben Angliának szembe kell nézni az egyszer már leigázott birodalom négyfrontos lázadásával), Észak-Európába (a teuton háborúk a keresztények és az északi pogányok között) és a Szentföldre (új, kiterjesztett keresztes hadjárat) kalauzol el minket, de immár jóval több terület válik játszóterünkké (bővebb infók a frakciókról és a kampányokról a hivatalos weboldalon!).

13 új játszható frakció és több mint 150 friss egység (köztük lángszórósok) szerepel a listán, így aztán több ezernyi katonát vonhatunk irányításunk alá, no és persze új hősöket, többek között Oroszlánszívű Richárdot és Szaladin szultánt, a maguk különleges képességeikkel. Taktikai eszköztárunkban ugyanúgy jelen lesznek a hatalmas seregünk „raktározására” és a stratégiai pontok ellenőrzésére is alkalmas új, körülárkolt erődök, mint az új, vallás és presztízs uralta technológiai fák, vagy épp a nagy erejű szent ereklyék. Mindehhez hat új többjátékos szcéna, és 20 új Custom Battle pálya jár. A kampányok mindegyike támogatja az új Hot Seat módot, mely jelentősen kiterjesztheti a játékélményt.

A hír mellé nézegessétek a galéria képeit, illetve az első videót, melyet megtaláltok a letöltések között. Ütős anyag, hozza az ismert és elvárt színvonalat, ezzel nem is lesz gond, a többi, azaz a belbecs meg majd úgyis kiderül...