A THQ-t az elmúlt napokban teljesen felszámolták, hiszen a nagyobb, fontosabb licencek után a kisebb tulajdonok is új gazdát találtak. A vezetőség rossz döntéseiből fakadó gyatra pénzügyi helyzet azonban még továbbra is aktuális, a bezárt kiadó ugyanis milliókkal tartozik.

A Gamasutra által megszerzett hivatalos iratok szerint többek között a Double Fine, a Codemasters, illetve a két korábbi vezető, Jason Kay és Jason Rubin követeli a pénzét. A Double Fine 595 ezer dollárt akar, mivel állításuk szerint a THQ az engedélyük nélkül tette ingyenessé a Stackinget és a Costume Questet a PlayStation Plus tagoknak, a befolyt bevételből pedig ők semmit nem láttak. A Codemasters kicsivel több mint egymillió dollár kártérítést kér, kifizetetlen jogdíjakra hivatkozva, s arra, hogy a kiadó még mindig egy rakás eladatlan Bodycount-, Dirt 3- és F1 2011 kópiát tárol az egyik raktárépületben -- mindez azonban eltörpül amellett, amit Kay és Rubin kér.

A két egykori vezető fejenként 2,1 millió dollárt akar bezsebelni arra hivatkozva, hogy munkaadójuk nem teljesítette a szerződésben leírtakat, konkrétan a fizetett szabadságok (vakáció és betegszabadság), illetve végkielégítés hiányát nehezményezik. Ezen a linken megtekinthető azok teljes listája, akiknek még tartozik a THQ.

Még adós a THQ
Jason Rubin legalább a Saints Row legendás lila dildóját kimenenkítette a THQ romjai közül...