Az új, FPS-köntösbe bújtatott XCOM bejelentését követően a rajongók körében finoman szólva is nem volt felhőtlen az öröm, hiszen mindent, csak nem ezt várták a legendás TBS-sorozat folytatásaként. A 2K Marin azonban rendületlenül kitart a víziójuk mellett, ami végső soron egy izgalmas, hidegháborús stílussal átitatott lövöldének ígérkezik, ami új tábort igyekszik megfogni.

Az eredeti sorozat rajongóinak azonban már nem kell csüggedniük, hiszen a 2K, látszólag meghallva szavaikat, bejelentette a felújított XCOM: Enemy Unknownt, ráadásul a fejlesztést a lehető legjobb, a Civilization-sorozattal remekelő Firaxis Games gondos kezeire bízták.

A stúdió vezetője, Steve Martin megígérte, hogy igyekeznek majd a lehető legjobban igazodni az eredeti játékhoz, de ugyanakkor fel is újítják majd azt, s a saját stílusuknak megfelelően módosítanak ott, ahol ez elfogadható. A céljuk ugyanis az, hogy az emberek szélesebb körének mutassák be a legendás sorozatot, különös figyelmet fordítva a konzolos táborra.

A játékkal kapcsolatban egyelőre még nem tudunk részleteket, de a Game Informer annyit már elárult, hogy dinamikusan rombolható környezettel, és csakúgy, mint az eredetiben, egy valósidejű, illetve egy körökre osztott nézetből vehetjük fel a harcot a megszálló idegenekkel szemben, mégpedig globális szinten.