• Idén még mindenképpen hiánycikk marad az Xbox Series X és S
  • A Microsoft szerint áprilisra állhat helyre az egyensúly

Óriási az érdeklődés az újgenerációs konzolok iránt, ez pedig a készleteken is meglátszik: a PS5 tekintetében különösen súlyos a helyzet, de az Xbox Series X és S is hiánycikk a világ számos táján. Aki esetleg arra számított, hogy ez csak a premier során lesz így, és hamar helyreáll a rend, annak csalódnia kell, a Microsoft is megerősítette ugyanis, hogy hónapokba telhet, mire a kínálat és a kereslet találkozik.

tortenete-legnagyobb-premierjen-van-tul-az-xbox.jpg

A vállalat pénzügyi igazgatója, Tim Stuart a Jefferies Interactive Entertainment Conference során úgy fogalmazott, hogy a cég utolsó üzleti negyedévére, vagyis nagyjából áprilisra állhat be az egyensúly. De az Xbox üzletág feje, Phil Spencer is elismerte, hogy túl nagy a kereslet:

"Több konzolra van szükségünk. Az első számú kérés, amit folyamatosan kapok, hogy könnyebb legyen hozzájutni a konzolhoz. Elnézést kérek emiatt. Már majdnem két hónapja gyártjuk őket, megpróbálva annyit eljuttatni a boltokba, amennyit csak lehet, de a kereslet egyszerűen túl nagy" – nyilatkozta Spencer.