• Ancel szavaiból kikövetkeztethető, hogy még készül a Beyond Good & Evil 2
  • Nem szeretné kétszer megcsinálni ugyanazt a programot
  • A Ubisoft Montpellier csapatát nagy a nyomás

2008-ban, azaz majdnem nyolc éve hallottunk először a Beyond Good & Evil 2-ről, és azóta mást sem adnak hírül, minthogy készül – erre legutóbb tavaly nyáron volt példa. És sajnos ez igazándiból most sem változott, mert hiába beszélt róla a játék atyja, Michel Ancel a Double Fine által készített Devs Play videosorozat új epizódjában, többet így sem tudtunk meg.

Alapjáraton mindenféle régi játékról beszélgetnek, de 48:35-nél Tim Schafer nyíltan rákérdez arra, hogy mi a helyzet a Beyond Good & Evil 2-vel. „Problémás, mert nincs választásunk. Zseniálisnak kell lennie. Amikor elkezdtük az elsőt, nem volt rajtunk nagy nyomás.” – válaszolja Ancel, majd kifejtette, hogy a Beyond Good & Evil a megjelenésekor még nem volt egy kifejezetten sikeres program, mindenki éppen a Half-Life 2-vel volt elfoglalva (ami körül akkoriban alakult ki botrány), de aztán az évek során hatalmasra duzzadt a rajongótábora és ezzel együtt az elvárások is.

Aztán 1:07:49-nél kiderül, hogy a Beyond Good & Evil 2 elkészülését maga Ancel is bonyolítja kicsit: „nehéz dolog ez, mert nem szeretném kétszer ugyanazt a játékot megcsinálni. Mindig valami újra törekszem.”

Szóval bár Ancel igyekszik kerülni a témát, és konkrétan nem mondja ki, hogy készülőfélben van a program, végig úgy beszél róla, mint egy létező projektről. Na de mikor lesz kész a Beyond Good & Evil 2? Nos, ezt a kérdést sajnos a Double Fine-os arcok nem szegezték neki Ancelnek, és ha meg is teszik, valószínűleg egyenes választ nem kaptak volna rá.