A korábban kiszivárgott információk szerint a következő, pontos név nélküli Rainbow Six egyszerre tér vissza a sorozat taktikusabb, megfontoltabb gyökereihez, és tesz egy lépést a moziszerű élmény felé, egy olyan történettel, amelynek során amerikai terroristák megállításán fogunk dolgozni New York utcáin.

A Kotaku beszámolója szerint a játék legnagyobb újítása a moralitás rendszer lesz, amivel emberi szemszögből láthatjuk a tűzharcokat. Erre egy példa az a küldetés, melyben a terroristák elrabolnak egy civilt, akire egy robbanószerekkel felszerelt mellényt raknak, majd kiteszik a város egyik hídján. A küldetés elején ezt a civilt irányítjuk, akivel csak annyi a dolgunk, hogy erősen markoljuk a detonátort, hiszen ha elengedjük, robbanunk és visszük magunkkal a hídon lévőket.



Ezután váltunk, és az egyik Rainbow Six-kommandóst irányíthatjuk, akivel egy komoly döntést kell meghoznunk: vagy semlegesítjük pokolgéppel szerelt ártatlan civilt, ezzel biztosan megmentve a közelben lévő, több mint 100 utassal álldogáló buszt, vagy megpróbálunk mindenkit élve kihozni. Azonban bármelyik lehetőséget is választjuk, még nem lélegezhetünk fel, hiszen további, ezúttal már taktikai döntéseket kell hozni. Hol lőjük meg az áldozatot, hogy a bomba ne robbanjon, és az alany is életben maradjon? Miként végezzünk vele, hogy a senki más ne sérüljön meg a detonációban?

Az egyik lehetséges lezárása a missziónak az, hogy a mellényest belelökjük a vízbe. Ekkor újra karaktert váltunk, s a zuhanás közben láthatjuk, ahogy emberünk szeme előtt lepereg az élete, majd a vízbe érve robban.

A moralitás rendszernek köszönhetően minden küldetésnek több végkimenetele van, s aszerint, hogy melyik utat választjuk, más és más végkifejlete lesz a játéknak is, vagyis a sokadik végigjátszáskor is találunk majd valami újat. Nagy kár azonban, hogy ez a játékmenetelem még a tervezési fázisban van, s egyáltalán nem biztos, hogy bekerül a végleges programba.