• A Vaksötét 2-ben múltbéli bűnei miatt válik célponttá a vak férfi
  • Befutott a film első előzetese
  • Premier augusztus 13-án

A Vaksötét (Don’t Breathe) az elmúlt évek alternatív filmipari tendenciáját erősítette, amennyiben egy kis költségvetésű, ám annál kreatívabb alkotás hatalmas sikert aratottt a hollywoodi fősodorban (hasonlóan a Hang nélkül esetéhez). A 2016-os horror alig 10 millió dollárból készült, ami mellé közel 160 milliós bevételt gyűjtött. Így nem is volt kérdés, hogy érkezik majd a folytatás.

Az első részben három ügyes és gátlástalan tinit látunk, akik helybéli házak kifosztásával egészítik ki zsebpénzüket. Amikor tudomást szereznek egy milliós pénzköteget rejtegető, korosodó vak férfiről, egyszerű akcióra készülnek. Nem is sejtik, hogy pszichopatával van dolguk, akinek a házában az életükért küzdenek majd. Foglyokká válnak és a férfi játszik velük, mintha előre látná lépéseiket.

dont-breathe-2-scaled-e1620138263934.jpeg
(A kép forrása: Slash Film)

Az augusztus 13-án debütáló folytatás néhány évvel a nyitány cselekménye után játszódik, amikor az újfent Stephen Lang alakította vak embert utolérik múltbéli bűnei. Ezúttal a korábbinál sokkal súlyosabb fenyegetéssel néz szembe. Az első rész forgatókönyvírója, Rodo Sayagues rendezi a filmet, amihez már érkezett is egy előzetes. Ti megnézitek majd a Vaksötét 2-t?