• Május 22-én mutatták be a Disney streaming platformján az Out című kisfilmet
  • A történet protagonistája Greg, aki nagyon boldog, hogy végre összeköltözik szerelmével Manuellel, azonban aggódik szülei miatt, akik segítenek neki költözni, de egyelőre nem tudják, hogy párja egy férfi.
  • A történelmi jelentőségű animációs rövidfilmben bemutatkozik a stúdió első LMBTQ főszereplője
  • A film rendezője és írója Steven Clay Hunter

A Pixar bemutatta első meleg főszereplőjét az Out című rövidfilmben, amely május 22-én debütált a Disney+-on. A produkció a SparkShorts kisfilmszéria legújabb epizódja. A történet főszereplője Greg, aki nagyon boldog, hogy végre összeköltözik szerelmével Manuellel, azonban aggódik szülei miatt, akik segítenek neki költözni, de egyelőre nem tudják, hogy párja egy férfi. Két kedves háziállat – egy kutya és egy macska – segítségével Greg átköltözik házikedvencének testébe. A fiú azonban egy ponton ráébred, hogy nincs mit rejtegetnie szülei elől. 

out.jpg

A film rendezője és írója Steven Clay Hunter, míg a producer Max Sachar. A Pixar első LMBTQ szereplőjét egyébként az Onward című filmben mutatták be, ahol Spector rendőrtiszt megemlíti barátnőjét egy rövid jelentben. Az Out mégis történelmi jelentőséggel bír, hiszen a stúdiónak, amely az utóbbi években olyan sikerfilmeket készített, mint a Toy Story, a Szörny Rt. vagy a Fel, Greg az első bevallottan meleg főszereplője.