• Jonathan Sullivan 2016 óta dolgozott az EA Tiburonnál
  • Múlt héten egy parkolóban lőtték le egy veszekedés közben
  • Tizenháromszor lőttek rá

A múlt hét folyamán gyilkolták meg a Madden NFL sorozatot jegyző EA Tiburon egyik fejlesztőjét, Jonathan Sullivan. A rendőrségi jelenté szerint Sullivan a floridai Ocala egyik parkolójában szólalkozott össze egy bizonyos Robert Bavle-lal. Sullivan megütötte a férfit, mire az lőfegyvert rántott.

A vizsgálat kimutatta, hogy az EA Tiborun alkalmazottja menekülni próbált, mikor eldördült az első két lövés, ekkor még feltehetően önvédelemből, de aztán Bavle tovább tüzelt a menekülő Sullivanra, s mindösszesen 13 alkalommal sütött el a fegyverét, az utolsó lövésekkor az áldozat  már a földön feküdt. Sullivan a kórházba szállítás közben halt meg.

A szemtanúk szerint Bavle-t végül egy arra járó motoros állította meg, aki saját fegyverével tartotta a helyszínen Sullivan gyilkosát, amíg a rendőrség ki nem érkezett a helyszínre, ahol azonnal letartóztatták.

A maconi születésű, 27 éves férfi 2016-ban csatlakozott a Madden NFL-ek játékmenetéért felelős csapathoz. Halálának hírét a Madden franchise kreatív direktora, Rex Dickson közölte Twitteren. Sokat önkénteskedett, segített az édesanyjának és a Marion megyei Boys & Girls Club ifjúsági kosárlabda csapatát is tanította. Nyugodjék békében!