• Meghalt Alec Holowka
  • Valószínűleg öngyilkos lett
  • Testvére azt állíja, az utóbbi időben problémákkal küzdött

Alec Holowka fiatal volt. Nyolc éves korában ismerkedett meg a programozással, amikor apja vett neki egy Basic One című könyvet. Fiatal felnőttként elérte a célját, első játéka az I am Ok - A Murder Simulator lett, majd a különleges hangulatú Aquaria jött, mellyel rögtön megnyerte az Independent Game Festival Saumas McNelly díját. Az elmúlt napokban a fejlesztőt szexuális zaklatással vádolta meg a független játékfejlesztő, képregényrajzoló Zoe Quinn, mire a Night in the Woods fejlesztője, az Infinite Fall azonnal megszakította vele a kapcsolatot. Hogy ezek a vádak igazak-e, már valószínűleg nem fogjuk megtudni, de Alec nővére az azóta zárolt Twitter fiókján azt közölte, hogy testvére szintén bántalmazás áldozata volt, aki hosszú ideje hangulat és személyiségbeli problémákkal küzdött.

alex-holowka.jpg

"Alex bántalmazás áldozata volt, aki egész életében hangulati és személyiségbeli problémákkal küzdött. Nem fogok úgy tenni, mintha Alec nem lenne felelős fájdalom okozásáért, de a szíve mélyén csak olyan ember akart lenni, aki törődik másokkal és barátságos velük. Az elmúlt néhány évben terápiával és gyógyszerekkel új ember lett, ugyanaz a személy, aki addig is volt, de a belső sötétség nélkül. Nyugodt volt és boldog, pozitív és törődő. Nyilvánvaló, hogy a változás lassú folyamat, de ez nem volt tökéletes. Dolgozott a rehabilitáción és a jobb életen. Az elmúlt néhány napban több Manitobai segélyszervezet is foglalkozott vele. Köszönöm mindenki támogatását." -- írta Eileen Mary Holowka.

Eileen egy külön Twitter posztban kitért a testvére ellen megfogalmazott vádakra is: "Ha nem lenne ki****ottul nyilvánvaló, Alex utolsó cselekedeteként Zoe-nak és másoknak is minden jót kívánt. Ne használják fel a gyászunkat ürügyként arra, hogy másokat bántsanak. Mindenki menjen ki az utcára, foglalkozzon másokkal, és előzze meg az ilyen cselekedeteket." -- zárta a sorait.

A halál mindig fájdalmas, reméljük a családtagok elfogadják az elfogadhatatlant és békére lelnek, csakúgy mint Alec Holowka. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!