• Új kiadó és fejlesztő gondozásában elkészül a Six Days in Fallujah
  • A véres fallúdzsai csatát feldolgozó taktikai shootert 2009-ben lőtték le

Ritkán látni olyat, hogy egy már elhagyatott játék sikeresen visszatér a fejlesztői pokolból, ez a mostani azonban ilyen kivételes alkalom, a Highwire Games és a Victura ugyanis bejelentették, hogy feltámasztják a Six Days in Fallujah című taktikai shootert.

A második fallúdzsai csata borzalmait feldolgozó játék eredetileg az Atomic Games fejlesztésében készült, ám az akkori kiadó, a Konami 2009-ben kihátrált a projekt mögül a negatív fogadtatás miatt, sokan nem tartották ugyanis helyénvalónak, hogy egy játék megpróbálja feldolgozni az iraki háború ezen rendkívül véres fejezetét. Az Atomic Games egy darabig még megpróbálta életben tartani a projektet, ám a játék végül soha nem jelenhetett meg, a stúdió pedig pár évvel később le is húzta a rolót.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A mostani kiadót, a Victurát az Atomic Games volt vezérigazgatója, Peter Tamte alapította, a fejlesztést pedig a volt Bungie-tagokból álló Highwire végzi, akik korábban a Halo- és a Destiny-játékokon dolgoztak. A Six Days in Fallujah a háborút megjárt katonák beszámolóiból szeretné összeollózni minden idők legélethűbb taktikai lövöldéjét, a megjelenésre pedig a tervek szerint 2021 végén kerül majd sor PC-n és konzolokon.