Jean-Francois Boivin, az Assassin's Creed játékok producere nyáron még úgy nyilatkozott a közelgő harmadik résszel kapcsolatban, hogy a szériának pihenőre van szüksége a megújulás érdekében, így az AC3 át fogja ugorni a 2011-es megjelenést. Most viszont lehet, hogy fordult a kocka, mert a Ubisoft nemzetközi márkamenedzsere, Eric Gallant "személyes véleménynek" titulálta Boivin állítását.

"Ez inkább afféle személyes vélemény volt, amit mi maximálisan tiszteletben tartunk. Ugyanakkor tény, hogy nem mindenki van bevonva az üzleti tervekbe, ezeket csak egy kis csoport határozza meg. Most is gőzerővel dolgozunk, de hogy min, nem árulhatom el. Mint ahogy a jövő évi vagy azutáni megjelenést sem biztosíthatom. Csak annyit mondhatok, hogy az Assassin's Creed a legfontosabb sorozatunk, és igyekszünk méltón bánni vele." -- nyilatkozta Gallant a CVG-nek.

Ez azt jelenti, hogy a játék mégis megjelenhet 2011-ben? Nos, igen, van rá esély, mint ahogy arra is, hogy egy ilyen fontos fejlesztő véleményének figyelmen kívül hagyása károkat okozhat a franchise jövőjére nézve.