• 2016. január 5-én jelenik meg a Volume PS Vitára
  • A program cross buy funkcióval bír, így aki PS4-re megvette már a játékot, az ezt a verziót ingyen töltheti le, és vice versa
  • Bithell és csapata már a játék VR-eszközökhoz fejlesztett kiegészítőjén dolgozik

Mike Bithell gyorsan beírta magát a videojátékos történelembe a zseniális Thomas Was Alone-nal, melynek humoros és nagyon is emberi „négyszögletű” főhősei sokak szívébe belopták magukat. Az idén augusztusban PS4-re és PC-re megjelent Volume-mal azonban merőben más műfajban próbálta ki magát a fejlesztő, hiszen a Metal Gear Solid-széria által inspirált programban fő feladatunk a lopakodás. A modernizált Robin Hood-sztoriban a fiatal tolvaj, Robert Locksley felett vehetjük át az irányítást, aki egy szupertitkos katonai eszköz, a Volume segítségével hajt végre virtuálisan szimulált rablásokat egy roppant gonosz, és világuralomra törő nagyvállalat kárára.

A program a tervek szerint nem csak az említett platformokon, hanem a Sony kézikonzolján is megjelent volna, ám Bithell komoly programozási akadályokba ütközött, melyeket csak most sikerült áthidalnia, így végre bejelenthette a PS Vita változat pontos premierdátumát, mely Európában 2016. január 6-ra esik.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

„Tudom, hogy sokan vártatok türelmetlenül a játék ezen verziójára, és számomra is nagyon frusztráló volt, hogy nem tudtuk a PS Vita verziót megjelenteni a több változattal egyetemben. A premier napját személyes okok miatt mulasztottuk el, ám ha már így alakult, akkor a csapatommal úgy döntöttünk, hogy a rendelkezésünkre álló időben minden erőnkkel a Vita átirat elkészítésére fókuszálunk, például beépítettük a többi platform kapcsán befutott észrevételeket a játékba, és keményen dolgoztunk, hogy megérje a várakozást a program. És bár ez kicsit hosszabbra nyúlt, mint terveztük, de büszke vagyok a végeredményre.” – írta Bithell a Volume hivatalos odalán megjelent bejegyzésben.

A PS Vita átirat cross buy funkcióval felszerelve érkezik, vagyis aki PS4 konzolra már megvásárolta a programot, az teljesen ingyenesen letöltheti hordozható készülékére is a Volume-ot, és persze fordítva is működik a folyamat. Bithell és csapata azonban nem ül karba tett kézzel ezután sem, hiszen már javában dolgoznak a játék Coda névre keresztelt ingyenes, VR-eszközökhöz fejlesztett kiegészítőjén.