Megjelent a Knights of the Force mod!Életemben először - és remélhetőleg utoljára - majd kiugrok a bőrömből, annyira örülök, hogy tévedtem és hagytam, hogy keserűségem eluralkodjon rajtam. Korábban írtam hírt, hogy a mod, úgy néz ki egy átverés, és ez bizony hiba volt, noha a tények alapján minden jel erre mutatott. Egészen mostanáig, ugyanis ma éjszaka a hivatalos honlapról letöltöttem a mod első felét, feltelepítettem és átjátszottam vele az éjszakát. Nehezemre esett letenni a játékot, de a cikket muszáj megírnom róla - előtte még postoltam egyet a blogomra is -, hogy első kézből értesüljetek erről az örömhírről. Ezek után azt hiszem, én leszek az első magyar kuncsaftja Master Tim kollégának, és az ő 100 dolláros gyűjtői kiadásának.

No de lássuk, mit is tartalmaz a mod, illetve hogy beváltotta-e Master Tim ígéreteit, miszerint minden Star Wars rajongó összes álma megvalósul az alkotásában. És igen! Kiveséztem minden apró pontját a cuccnak, és állíthatom, mestermű - még az olyan ínyencek szemében is, mint én. Amellett, hogy az alapjáték egyjátékos kampányát is megreformálták, úgy jó néhány, a filmekből ismert jellegzetes jelenetet, ütközetet állítottak össze benne, melyeket irányításunk alá vehetünk mindkét fél részéről. A játékmenet teljesen megváltozott, minden sokkal realisztikusabb, "élethűbb", mintha tényleg veled lenne az Erő, és úgy bánhatsz vele, ahogy csak szeretnél. Mindent állíthatunk a játékban, például, hogy a fénykard sebzése mennyire legyen valósághű (akár azt is beállíthatjuk, hogy tényleg egy érintés és halott, akihez hozzá ér), csonkoljon-e, vagy legyen-e vér, vagy hogy a hullák soha ne tűnjenek el, és még sorolhatnám a lehetőségeket, amik minden rajngó álma volt eddig. A mod telepítése után a multiplayer funkciót is gond nélkül használhatjuk, nincs összeakadás.

Kapunk egy felhasználóbarát editorszerűséget is, melyet elindítva kiválaszthatjuk, kivel legyünk, mely pályákon (itt aztán minden valamire való pálya megtalálható a sagából), milyen szituációba, és a videókban látott, hihehetlenül bőséges karakterlistából kiválaszthatjuk, milyen NPC-ket szeretnénk legyakni. Így bármikor bármilyen kis spontán ütközetet összeállíthatunk, az élmény garantált.

Megjelent a Knights of the Force mod!Megjelent a Knights of the Force mod!Megjelent a Knights of the Force mod!

Üröm az örömben, hogy ez csupán a végleges mod első fele, és ez sajnos a filmből ismert előre elkészített jelenetek játszhatóságánál csap vissza, ugyanis a nagy választékból csak az alábbiak játszhatóak: Obi-Wan vs Jango Fett a Kaminón, Qui-Gon vs Darth Maul a Tatooine-on és Obi-Wan vs Grievous tábornok az Utapau rendszerben. No de ez legyen a legkevesebb gondunk, hiszen öt év munkáját láthatjuk/tapasztalhatjuk - amiről én már nem is mertem álmodni, hogy valaha kézbe vehetem. Pedig az álomból valóság lett, és a néhány apróbb bug sem tud belerondítani az összképbe, leborulok Osman Günyaz, alias Master Tim előtt. Nem semmi, amit alkotott... A mod második fele isten tudja mikorra várható, még csak találgatásokba se mernék belemenni, majd meglátjuk és egyszer megkapjuk. Hamarosan játéktesztet is írok róla, amit vagy itt online, vagy pedig - ha Bate lecsapna rá - a magazin hasábjain olvashattok majd. Most pedig irány játszani, a modot letölthetitek a PGO szervereiről is!

ť Knights of the Force [Part 1] letöltése

Az egyik rendszerfájlnál (cmdow.exe) néhány virusirtó beriaszt, de Tim is leírta a readme-ben, hogy a fájl ártalmatlan és utánna is lehet nézni a neten, hogy mi célt szolgál. Egyébként a CD menü futtatásáért felel!