A programcsomag hónapok óta fejlesztés alatt áll, s noha pár szerencsés kiválasztottnak már volt alkalma belekóstolnia az egyik zárt teszt során, csak most érkezett el a pillanat, hogy mindenki kipróbálhassa, mire képes. Fontos tudni, hogy az alkalmazás nem az, amit a játék elkészítése során használt a fejlesztőcsapat, de nem is egy fapados verzióval állunk szemben. A hivatalos oldalon leírtak szerint teljes pályákat, küldetéseket, illetve jeleneteket készíthetünk, melyek szinte minden aspektusát szabályozhatjuk a nap/éj-ciklustól a kameraállásáig egészen a karakterek viselkedéséig. Mindehhez ráadásul nem kell programozói tudás, hiszen egy felhasználóbarát kezelőfelület vár minket, hogy álmaink kalandjának elkészítése ne legyen keserves feladat.

Akit érdekel a dolog, az a hivatalos oldalról töltheti le a csomagot, ám a munka elkezdése előtt mindenképpen szükségünk van a The Witcher 2-re, amit a 3.3-as verzióra kell aztán frissítenünk. A játék steames kiadása automatikusan letölti és telepíti a REDkit alapváltozatát, amivel csak használhatjuk a modokat; ha alkotni is akarunk, ahhoz a REDkit Modders' Edition kell, ami egy külön letöltés.

The Witcher 2: Assassins of Kings -- Megjelenés: 2011. május 17. (PC) -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2200 MHz, RAM: 1 GB, VGA: SM 4.0, DX 10 / 512 MB, HDD: 8 GB