Az Amnesia: The Dark Descent egy különösen félelmetes kalandjáték, melyet a független fejlesztő Frictional Games követett el PC-re. A program olyannyira parás, hogy szegény JohnBart azóta is csak zseblámpával ficcen ki éjszakánként a dolgára, sőt, a PC Guru a legfélelmetesebb horrorjátéknak választotta az év elején.

Ennek persze csak örülhetünk, hisz az Amnesia nem csak ijesztő, de nagyszerű is, amit a játékosok igen kellemes eladási adatokkal háláltak meg. A játék 400 ezer példányban kelt el eddig, ami egy független és PC-exkluzív fejlesztéstől hatalmas eredmény. A fejlesztőket saját bevallásuk szerint meglepte a fogadtatás, örülnek is, de nagyon.

"Bár meg voltunk róla győződve, hogy ez az eddigi legjobb játékunk, erre azért nem számítottunk. A sajtó reakciója nagyon kellemes volt, de még ennél is meglepőbb volt a játékosoké, hisz még most is veszik az Amnesiát. Az a rengeteg kép, videó és a többi, amit a játékosok csináltak, egyszerűen hihetetlen. A legdöbbenetesebb viszont, hogy milyen jól fogy, még egy év elteltével is." -- lelkendezett a GDC-n tartott előadása után a csapat projektmenedzsere, Thomas Grip.

"Gondolkodunk egy újabb Amnesiával kapcsolatos projekten, de ez egyelőre nem száz százalék. A következő munkánk kicsit messzebbre merészkedik, igaz, az alapok maradnak, amiket az Amnesiával lefektettünk. Annyira ráfeküdtünk a félelemkeltésre, hogy kíváncsiak vagyunk, tudunk-e más, kevésbé primitív érzelmeket is gerjeszteni. Ez azt jelenti, hogy a következő játékunk nemcsak a horrorra összpontosít majd. Persze azért fontos, hogy félelmetes atmoszférát alakítsunk ki."

További remek hír, hogy a csapat érdeklődik a konzolok iránt, a következő játékukat pedig szeretnék kiadni valamelyik gépen.