• Meghalt a népszerű youtuber, Etika
  • Június 20-án tűnt el
  • A New York-i rendőrség megtalálta a holttestét
  • Mentális problémákkal küzdött, feltételezhetően öngyilkos lett

Szomorú hírt közölt kedd este az NYPD, vagyis a New York-i rendőrség a Twitteren: megtalálták Desmond Amofah, ismertebb nevén Etika holttestét. A népszerű youtuber - aki elsősorban Nintendo tartalmakat gyártott - június 20-án tűnt el, azóta keresték, végül azonban a legrosszabb eshetőség igazolódott be.

Sajnos nem mondhatjuk, hogy nem voltak előjelei az esetnek. Etika korábban több videójában is tanúsított zavart magatartást, utolsó, június 19-én feltöltött (és azóta már eltávolított) videójában pedig mentális betegségről beszélt, miközben New York utcáin sétált. Elmondása szerint a közösségi média nagyon rossz hatással volt az életére: úgy fogalmazott, hogy "felemésztette őt".

A rendőrség hétfőn megtalálta Etika holmijait - köztük Switch konzolját - a Manhattan hídon, nem sokkal később pedig a holttest is előkerült, feltételezhetően öngyilkos lett.

Desmond 29 éves volt, családja és barátai mellett 130 ezer YouTube-, 321 ezer Twitter- és 252 ezer Instagram-követőt hagyott maga mögött. Nyugodjon békében.

megtalaltak-az-eltunt-gamer-youtuber-etika-holttestet.jpg