Aki mostanában szeretett volna eltölteni pár kellemes órát a Battlefield 3 virtuális csataterein, az szomorúan tapasztalta, hogy elérhetetlen a multiplayer mód. A hiba nem a ti készülékeitekben van, a szolgáltatás ugyanis támadás alá került, ami lehetetlenné teszi a csatlakozást.

A kiadó által kiadott közleményben elárulták, hogy a Battlefield 3 multiplayer módját kiszolgáló szerverek szolgáltatásmegtagadással járó, úgynevezett DDOS-támadás alá kerültek. Szerencsére a támadók pusztán a játékélményt vették célkeresztbe, a személyes adatokat nem piszkálták.

Az EA és a DICE keményen dolgozik azon, hogy a támadásnak véget vessen -- a fejlesztők sürgősségi frissítést hajtottak végre a szervereken tegnap este, de a problémát még nem sikerült teljesen megoldani, így a gépeket újraindítják, illetve további frissítéseket telepítenek annak reményében, hogy ez gátat szab a támadásnak. Azt még nem tudni, hogy kik és miért csinálják ezt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Battlefield 3 -- Megjelenés: 2011. október 28. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2400 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 4.1, DX 10.1 / 512 MB, HDD: 20 GB