A 18 éves Jerson Lopez de Leonét agyonlőtték a guatemalai Chiquimulában, amikor barátjával, a 17 éves Daniel Moises Picennel pokémonokat üldöztek a Pokemon GO-val, és úgy döntöttek, betörnek egy házba, hogy ott vadásszanak le egy virtuális állatkát. A tulajdonos természetesen ezt nem nézte jó szemmel, és a helyi híroldalak szerint de Loenét halálosan, Picent súlyosan megsebesítette fegyverével. Ha a hír igaz, akkor feltehetően de Leone az első olyan ember, aki a Pokemon GO miatt vesztette életét.

A Pokemon GO amúgy máshol is okozott már majdnem halálos balesetet. Floridában is lőttek rá mások birtokára tévedt játékosokra, míg az angliai Stourbridge-ben megbírságoltak egy sofőrt, mert vezetés közben játszott a programmal. New Brightonban pedig egy húszfős, tinikből álló csoport ellopott egy evezős csónakot, hogy a tó közepén vadászhassanak pokémonokra. Mire a parti őrség odaért, a fiatalok elmenekültek.

Természetesen ezekért nem maga a Pokemon GO a felelős, hanem a játékot ész nélkül használó felhasználók. Akárcsak a fenti csónaklopás után az Egyesült Királyság parti őrsége, úgy mi is csak azt tudjuk kérni, hogy ésszel játszatok a Pokemon GO-va. A játék nem mentesít a felelősség alól, s bár hazánkban valószínűleg senkit sem fognak lelőni, mert behatol valaki kertjébe, le még letartóztathatják – és még ez csak a jobbik eset!

pokemon-go-app.jpg