Áprilisban derült ki, hogy a Halo játéksorozat főhősét, Master Chiefet az élőszereplős szériában Pablo Schreiber fogja alakítani. De mit is érne Chief hűséges mesterséges intelligenciája, Cortana nélkül, aki természetesen szintén nem marad ki a Showtime sorozatából.

Cortanát Natascha McElhone fogja játszani, akit a Kaliforgiában játszott legutóbb főszerepet, együtt játszott Robert De Niróval és Jean Renóval a Roninban, de a videojátékok világában sem ismeretlen, ugyanis a Castlevania: Lords of Shadow 1-2-ben pedig ő adta a hangját Marie Belmont-nak.

McElhone ráadásul nem is egy, hanem mindjárt két szerepet vállalt el a Halo-sorozatban, ugyanis Cortana mellett ő fogja játszani Dr. Catherine Halsey-t is, akit a SPARTAN-II Program és a Chief által is viselt Mjolnir Powered Assault Armor megalkotójaként ismerhettünk. A karakter először a Halo: The Fall of Reach című regényben jelent meg, de a Halo 5: Guardiansban és a PC-re is megjelenő Halo: Reach-ben és Halo 4-ben is találkozhattunk vele.

natascha-mcelhone-cortana.jpg

Érdekesség, hogy nem először alakítja ugyanaz Cortanát és Halsey-t, ugyanis a játékokban mindkét karaktert Jennifer Taylor szólaltatta meg.

A Showtime további szerepeket is leleplezett McElhone-on kívül. Bokeem Woodbine (Pókember: Hazatérés) Soren-066-ot fogja alakítani, aki a játékok univerzumában egy SPARTAN-II jelölt volt, a sorozatban pedig konfliktusa lesz Chieffel.

Shabana Azmi (24) Margaret Parangosky admirálist fogja játszani, akit a játékokban ugyan csak emlegetnek, de a Halo: Ghosts of Onyx című regényben meg is jelent, mint a UNSC haditengerészeti hírszerzésének feje. A sorozatban Parangosky ugyanezt a szerepet tölti be.

Továbbá három új Spartan katonát alakító színészt is bejelentettek. Bentley Kalu (Bosszúállók: Ultron kora) Vannak-134-et, Natasha Culzac (netflixes Witcher-sorozat) Riz-028-at, a Mass Effect: Andromedában, az Anthemben és a Battlefront 5-ben is szerepet vállaló Kate Kennedy pedig Kai-125-öt fogja alakítani.