Elrajtoltak a Megyék Csatája League of Legends csoportkörei, ahol elsöprő győzelmek és hatalmas meglepetések egyaránt színesítették a maratoni közvetítéseket. A kommentátorcsapatból Arwyll, Makaria és Mentsvar elárulta, hogy melyik szerintük az a három együttes, akikre érdemes lesz odafigyelni minden alkalommal, mikor képernyőre kerülnek.

ARWYLL MEGLÁTÁSAI

Első csapat, amelyikre érdemes figyelni - Vas Megyei Struccok (Illés Akadémia Spirit)

"Ez a csapat bár nem döngölte földbe az ellenfelét 20 perc alatt mint azt egyes mérkőzéseken láthattuk másoktól, mégis azt kell mondjam az egyik legmagabiztosabb csapatnak ígérkeznek. Egyértelműen látszik a játékosok közötti összhang és folyamatosan olyan hősválasztásokat alkottak amelyek nem csak a jelenlegi meta tökéletes ismeretét hanem a mélyebb hősóceánokat is jól demonstrálta."

Második csapat, amelyikre érdemes figyelni - Békési Oroszlánok (Békéscsabai Esport Egyesület)

"Ezt a csapatot azért lesz érdemes figyelemmel követni, mert tökéletes példája lehet annak, mit tudnak olyan játékosok akik már évek óta ropják a magyar E-sport táncparkettjét, nyújtani mint csapatkapitány. Robustow és dRx vezetésével igyekezhet ez a csapat a csúcsra törni és ember legyen a talpán aki ösvényről ösvényre képes felvenni velük a versenyt."

Harmadik csapat, amelyikre érdemes figyelni - Nógrádi Tollas Vitézek (Nógrádi Esport Reménység Team)

"Tudom, nem szabad tisztán arra építeni egy hypevonatot, hogy mekkora KDA-val rendelkeznek játékosok, mikor egyértelmű volt az erőkülönbség a selejtezők során. Mégis, a Reménység csapata olyat tett le az asztalra amit egykönnyen nem fog elfelejteni az ember. Minden egyes ösvényen és a jungle-ben is gyilkosságparádé fogadott minket. Legyen szó Kubu Irélia vagy Túróstészta Shaco választásairól, egyértelműen demonstrálták a játékosok, hogy fejben már a csoportkörökre koncentrálnak."

mcsbanner640x360phase2lol.png

MAKARIA VÉLEMÉNYE

Első csapat, amelyikre érdemes figyelni - Nógrádi Tollas Vitézek (Nógrádi Esport Reménység Team)

"A Nógrádi Tollas Vitézekkel kezdeném a sort, nagyon erős játékosokból álló csapat, akiknél Frenna és Kubu vezetésével nem csak a rutin, de hatalmas hősválaszték is jó esélyt adhat a győzelemre, hozzájuk pedig 3 igen ígéretes játékos csatlakozott akik szintén éhesek a sikerre, és nagyon jó lehetőségük van bebizonyítani, hogy nem csak otp-ként (OTP = One Trick Pony, olyan játékos, aki egy adott hőssel kimagaslóan jó - szerk.) tartoznak a legjobbak közé."

Második csapat, amelyikre érdemes figyelni - Vas Megyei Struccok (Illés Akadémia Spirit)

"A Vas megyei struccok egy már láthatott ötösből áll és bár nem sokat hallani róluk, ha a végső győzelemre esélyes csapatokról esik szó véleményem szerint jelenleg az ország egyik leginkább összeszokott csapatáról beszélünk, akik mögött igen komoly háttér rendelkezik ezáltal biztos, hogy minden eshetőségre fel lesznek készülve az ellenfelekkel szemben."

Harmadik csapat, amelyikre érdemes figyelni - Szabolcsi Medvék (Unluko)

"Végül az Unlukoból lett Szabolcsi Medvék csapatát emelném ki, ahol ugyancsak ismert játékosok álltak össze egy nagyon erős ötössé élükön igen tapasztalt játékosokkal akik a saját szerepükben az ország legjobbjai közé tartoznak. Kíváncsi leszek, hogy Geller mennyire fog tudni megbirkózni a felső ösvényes feladatokkal a mérkőzések során. Összességében azt gondolom minden régióhoz tartozik egy kiemelkedő csapat viszont, hogy ki jut a legjobb 8 közé nagyon nehéz lenne megtippelni, mert a kevésbé esélyes csapatok is okozhatnak bőven meglepetéseket."

mcslolcasterelemzes.jpg

MENTSVAR GONDOLATAI

Első csapat, amelyikre érdemes figyelni - Vas Megyei Struccok (Illés Akadémia Spirit)

"Fear-t remek középső ösvényesnek tartom és szerintem a háttérmunka az egyik legerősebb ennél a csapatnál (managment/edző)."

Második csapat, amelyikre érdemes figyelni - Nógrádi Tollas Vitézek (Nógrádi Esport Reménység Team)

"Ebben a csapatban rengeteg a versenytapasztalat, mindezek mellett a számomra legkedveltebb magyar játékosok játszanak benne."

Harmadik csapat, amelyikre érdemes figyelni - Budapesti Griffek (WiLD Multigaming)

"Magabiztos csapatnak érzem őket, akik nem először játszanak együtt, és ez óriási előnyt tud biztosítani számukra. Mate játékát pedig mindig szeretem nézni."

Szombaton 13:30-tól folytatódnak a csoportkörök, kattintsatok a Megyék Csatája Twitch csatornájára, vagy látogassátok meg a megyekcsataja.hu-t, hogy ne maradjatok le az élő közvetítésről!