Elérkezett a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny League of Legends tornája az egyik legizgalmasabb szakaszához. A csoportkörök záró fordulóiban nincs lehetőség a hibázására, ugyanis egyetlen botlás is a továbbjutásba kerülhet. A nyugati csoportban már megvan az a két együttes, akik biztosan ott lesznek a rájátszásban, a többi régióban még hatalmas versenyfutás zajlik a playoffot jelentő helyezésekért.

mcslol9-10beharangozoneme1.jpg

Szombaton a Szabolcsi Medvék bebiztosíthatják jelenlegi első helyezésüket, ha legalább az egyik szériát megnyerik a kettőből, vagy ha legalább egy döntetlent játszanak a Békési Oroszlánokkal. Az Oroszlánok számára a győzelem és a döntetlen továbbjutást, a vereség egy extra mérkőzést jelent a Jászsági Lovas Vitézek ellen, amin a csoport második helye a tét. A Veszprémi Várvédők és a Fejér Megyei Királyok már nem szólhatnak bele a továbbjutásba, egy szórakoztató Bo2-vel búcsúzhatnak a Megyék Csatájátától.

5fca5a727816clolshare-1.png

Vasárnap az első meccsnek nem, a maradék kettőnek hatalmas tétje lesz. A Csongrádi Turulok akkor is a csoport élén végeznek, ha kikapnak, a Somogyi Sasok a győzelemmel sem tudják megszerezni a második helyet. A Bács-Kiskun Betyárok és Baranyai Bástyák összecsapása elég egyértelmű célokért zajlik majd. Amelyik csapat nyer, az kiüti a másikat és ott lesz a rájátszásban. A döntetlen csak a Bástyáknak kedvez. A Nógrádi Tollas Vitézek és a Pesti Arany Oroszlánok ugyanebben a cipőben járnak. A győzelemmel bebiztosíthatják a továbbjutásukat, a döntetlen csak a Tollas Vitézeknek megfelelő eredmény.

5fca5a666c82clolshare.png

Hétfőn a nyugati régió első helyéért lép pályára a Győri Ezüst Páncélosok és a Vas Megyei Struccok ötöse. Amelyik csapat diadalmaskodik 2-0-ra, az lesz az első, a vereséget szenvedőnek a második hely marad. Döntetlen esetén egy harmadik meccset is vívnak a srácok, hogy végleg eldöntsék az egymás közötti sorrendet. A Budapesti Griffek és a Komáromi Ezüst Vitézek küzdelmének szintjén van tétje, ugyanis a Griffek a csoportelsőségért játszanak. A döntetlen nem elég Soráéknak, csak a három pont repíti őket biztosan a tabella élére.

A tabelláért, menetrendért és más érdekességekért irány a megyekcsataja.hu!