Men of War készülTekintsük hát meg egy picit közelebbről ezt a bizonyos Men of War című RTS-t, mely a Best Way fejlesztőcsapat és az 1C Company kiadóvállalat közös szülöttje lesz. Először is az eredetileg Faces of War kiegészítésként készülő játék mára már egy önnálló projektté nőtte ki magát, melynek stabil háttere van - itt nem csak az anyagiakra célzok, hanem a függetlenül történetre. Nyilvánvalóan a sztoriról (mert bizony van) még nem sokat tudni, meg hát egy stratégiai játék esetében nem is első rendű szempont ez. Lényeg hogy a stuff készül, bár egyelőre semmi olyat nem véltem felfedezni, ami miatt rágnunk kellene a körmünket, s közben az idő múlására összpontosítanunk.

Men of War készülA csapat három választható félt kínál számunkra, melyek a szövetséges, német és szovjet alakulatokból tevődnek össze. Mindhárom frakció külön-külön kínál egy kampányt, mely 19 küldetés erejéig adja át felettük az irányítást (komoly matematikai számítások, valamint meditáció és jelentős agykontroll után én 57 küldetés számoltam össze). Azt már most tudni, hogy a szovjet csapatok között Szmirnov és Kuznyecov elvtársak hadjáratbeli küzdelmeit játszhatjuk végig, azt viszont nem, hogy a másik két fél esetében kik töltik be eme szerepkört. A helyszínek tekintetében elég nagy a választék: Oroszország, Észak-Afrika, Ukrajna, Görögország, a Csendes-óceán, Németország és Olaszország terepei várják türelmetlenül, hogy egységeinkel mérhetetlen pusztítást vigyünk végbe. Az ötven játszható egység mellett egyébként a többjátékos mód is bevillan természetesen, melyben a Capture The Flag játékmód és a japán oldal játszhatósága jelenthet számunkra majd nagy örömöt.

A Men of Warból szerencsére már több kép is megjelent az információkkal egyetemben, így szeretettel várjuk a nyári megjelenést. Addig még van néhány hónap, reméljük sikerül tovább csiszolni a gyöngyszemet.