Úgy tűnik, dacára a kissé bonyolultabb játékmenetnek és annak, hogy a MoW alig tért el valamiben a bevezetőben említett „szellemi elődöktől”, mégiscsak sikeres címről van szó, ugyanis a kiadó 1C Company bejelentette: ősszel kiegészítő lemezt kapunk a „kritikák által elismert” műhöz, mely ráadásul önálló termék lesz, azaz nem szükséges hozzá az alapjáték.

A Red Tide névre keresztelt játékban természetesen egy új, több mint húsz küldetésből álló, Alekszandr Zorics szovjet író művein alapuló hadjáratot kapunk, amelyben a fekete zubbonyosok néven ismert és rettegett, elsősorban a partvidéken harcoló szovjet tengerészgyalogos elitcsapatokat irányíthatjuk. Természetesen tucatnyi új vagy továbbfejlesztett egységet és fegyvert is kipróbálhatunk, tankoktól a rakétákon, tüzérségen és páncélozott vonaton át a partraszálló erőkig, és persze elfoglalhatjuk és használhatjuk az ellenség által telepített lövegeket is. A légi és vízi támogatás is új opciókat kap, vadászokat, bombázókat, hidroplánokat, illetve cirkálókat, rombolókat hívhatunk segítségül. Mindebből talán már sejthető a hadszíntér: a Fekete-tenger és környéke lesz játszóterünk, azaz ott lehetünk Odessza és Szevasztopol ostrománál, partra szállhatunk Kercsnél és Feodoszijánál, harcolhatunk Nyikolajev és Konstanca falai alatt.

Egyelőre ennyi, amit tudunk, no meg azt, hogy Észak-Amerikában ősszel kerül a boltok valós, illetve a digitális letöltőrendszerek virtuális polcaira. A hazai forgalmazásról természetesen még semmit nem tudunk, reméljük, az MM Holding ezt is behozza és lokalizáljamajd, akárcsak az alapjátékot. Majd kiderül, őszig azért még van egy kis időnk...

(Képeink az expanzióról még nincsenek, az alábbiak az alapjátékból származnak.)