Újabb egy évig pofozgatthatta Miles Jacobson vezetésével az SI Games leendő menedzserjátékukat, hogy az a legelvetemültebb taktikusoknak is megfeleljen majd. Az elmúlt esztendő alatt megint jó pár finomításon esett át a program, de szerencsére már az előző rész is hosszú-hosszú időre lekötötte a játék szerelmeseit, így szinte garantált az FM 2008 sikere is!

Menedzserek figyelem, közeleg az új szezon!Több mint száz új lehetőséggel bővül a játékmenet, különös hangsúlyt fektetve a kezdő menedzserekre, így nekik sem fog gondot okozni a játék kezelése, amire garancia a megint megújított kezelőfelület is, mely magával hozta a vadiúj naptárrendszert. Persze a készítők nem csak a friss játékosoknak próbáltak kedvezni, így az új kezelőfelület mellett rengeteg kisebb/nagyobb újításon dolgoztak, hogy veterán edzők is kellemes szájízzel vágjanak bele az új szezonba!

A legfontosabb talán, hogy a válogatott csapatok menedzselését teljesen megreformálták, így sokkal teljesebb élményt nyújt majd a nemzeti tizenegy dirigálása is. Emellett magát a mérkőzések közvetítését felújították, így a meccsnapok sokkal nagyobb felhajtást vonnak maguk után, ráadásul mérkőzés közben a taktikai állítások is sokkal életszerűbbre sikeredtek, mivel például nem áll meg a meccs, ha éppen változtatni kívánnánk. A meccsmotor is átesett egy jókora ráncfelvarráson, amihez segítségül hívták Ray Houghtont, a korábbi ír válogatott kapitányát, aki tapasztalataival és tanácsaival járult hozzá a még élethűbb játékmenethez. Megújult az átigazolási és díjazási rendszer is. Főleg az utóbbi érdekes, mert végre helyett kapott a díjazások között az európai Aranycipő, illetve a "minden idők legjobb tizenegye" - persze a játék mércéjével.

Folytatva az újítások sorát: a csapatok gazdasági ügyletei is jobban előtérbe kerültek, lévén napjainkra jelentősen felértékelődtek a futballklubok ezen részei, sőt mondhatni már csak a pénz és a bevétel számít, hisz ez is csak üzlet - ahogy Lord Beckett is mondotta. Jópofa ötlet a "szurkolói napok" bevezetése, melynek lényege, hogy egy kisebb közönséget kápráztassunk el fiaink tudásával, hogy aztán rabul ejtsük a rajongóink szívét és elhivatottan ragaszkodjanak a klubhoz, ezzel is növelve mondjuk a szezonbérletek eladási rátáját. A média reakciója az egyik legfontosabb eleme a játéknak, így ez sem maradhatott fejlesztés nélkül: még több, még szívhez szólóbb kritikákat olvashatunk majd az üzenőfalon.

Menedzserek figyelem, közeleg az új szezon!A cikk végére hagytam az általam legjobban favorizált két újítást. Az egyik, hogy a menet közben "generált" játékosoknak is lesz profilképe, melyet külön emiatt fejlesztettek ki a, így még személyesebb lesz a kapcsolat a futballakadémiákról beválogatott ifjú tehetségekkel, ráadásul ahogy telik az idő, a képük is változik, azaz láthatóak lesznek az öregedés nyomai, ami szerintem egy nagyon jópofa ötlet. A másik fontos fejlesztés, hogy a játékban érezhetően redukálódik majd a töltési idő, mind menet közben, mind például a taktikai beállítások aktiválásánál - ami valljuk meg, ráfért az FM-re!

Összeségében megint egy kiváló játékot kapunk az SI Games-től, ami ezúttal is méltó folytatása lesz a korábbi részeknek, úgyhogy a konkurenciának rendesen fel kell kötnie a gatyót, hogy meg tudják rengetni az FM sorozat képzeletbeli trónját.