A vicc kategóriáját súrolja a Duke Nukem Forever, hiszen már 12 éve készül, ám konkrét információkat — pár képet és videót leszámítva — még nem tudunk, így jogosan tehetjük fel a kérdést: mi tart ilyen sokáig, kedves 3D Realms? Nos a válasz egyszerű, ugyanis az elmúlt több mint egy évtized alatt a srácok lecserélték a grafikusmotort, majd később a fizikáért felelős segédprogramot is, így szinte mindent előröl kellett kezdeniük jó sok időt, pénzt, és rajongót veszítve — ám úgy látszik, hamarosan révbe ér a játékuk, ugyanis a fejlesztés vezetője, George Broussard tegnap megírta a twitterén, hogy a játék hamarosan eléri a legújabb mérföldkövét, azaz lehet, hogy már közel állnak a kész verzióhoz.

„Még a héten elérjük a mérföldkövünket, hiszen már csak 71 feladat vár ránk. Körülbelül 800-900 volt az elején, tehát elég szép tempót diktáltunk. A következőt (mérföldkövet) hétfőn kezdjük.”

A bejegyzés egyetlen szépséghibája, hogy név szerint nem említi a DNF-et, így elfordulhat, hogy a Prey 2-re utalt Broussard, de bárhogy is legyen, mi mindkét esetben jól járunk.