Az Elder Games csapata hivatalosan is bejelentette, hogy készül a Meridian: New World című RTS-ük, mely egy történetorientált alkotás lesz 2014 második negyedévében. A program egyelőre kizárólag PC-re készül, és azon túl, hogy kis projekthez képest nagyon pofásan fest, van egy különös tulajdonsága: multiplayer nem kap helyet benne, helyette egy összetett történetet mesél el, RPG-elemekkel vegyítve a játékélményt.

A sztori szerint Daniel Hanson parancsnok bőrébe bújunk, aki a távoli jövőben épp egy Meridian nevű planétát próbál feltérképezni. Hanson és emberei az első telepesek a bolygón, mely persze rejt pár kellemetlen meglepetést, ellenkező esetben nem taktikus stratégiai játékot kapnánk, hanem egy menedzsercímet. A Meridian: New World viszont egy akcióban gazdag, építkezős RTS, melyben változatos terepen küzdhetünk a bolygó felügyeletéért. A játék érdekessége, hogy a csatákat interaktív dialógusok szakítják félbe, melyek, akárcsak egy szerepjátékban, befolyásolják a világ sorsát és a játék kimenetelét. Ezen felül játékosprofilunk fejlődik, tapasztalati pontokat szerzünk, és manuálisan szerkeszthetjük, fejleszthetjük egységeinket: összesen 15-féle fegyvert szerelhetünk rájuk, változatosabbá téve a klasszikus RTS-formulát. Az Elder Games egyébként összetett, komoly sci-fi történetet ígér -- valljuk be, ilyenből nincs túl sok, jól esne a vérfrissítés a zsánerben.

A Meridian: New World nem az első program, amit az Elder Games készít: a Shattered Universe: Guardians of Unity című űrstratégia-akciójáték hibrid is a magyar srácok műve, mely ugyan elég jól sikerült, de sajnos a kasszáknál nem aratott nagy sikert. Bízzunk benne, hogy az új stratégia meghozza a megérdemelt elismerést, és az Elder Games szép lassan betör a nagyok közé. A csapat egyébként egy hivatalos Meridian: New World posztert is kiadott, melynek optimális nyomtatási mérete 118,9 cm x 84,1 cm. Megjelenés tehát 2014-ben, az első trailer pedig a hivatalos weboldallal együtt jövő kedden lát napvilágot. Addig is érdemes lehet elolvasni a PC Guru interjúját Tarsoly Edével, melyet tavaly novemberben készítettünk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Meridian: New World -- Megjelenés: 2014 Q2 -- Gépigény: nem ismert