Kodzsima Hideo, a Metal Gear-sorozat feje, a hosszúsága miatt kritizált Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes vezető tervezője már nagyon szívesen elhagyná a szériát, derült ki a Game Informernek adott interjújából.  Helyzetét és a sorozat jövőjét leginkább az Alien-filmekhez tudta hasonlítani, aminél a második részben a Ridley Scottot leváltó James Cameron vezényletével kitágult a franchise: „ha a Kojima Productions egy konyha lenne, és leváltanák a főszakácsot, akkor az ételek íze megváltozna. A sorozatok általában egyre nyitottabbak, mint az Alien. Őszintén szólva, azt akarom, hogy valami hasonló változás álljon be.”

Kodzsima elmondása szerint már régóta tervezi, hogy leveszi a kezét a Metal Gearről, amelyet huszonöt éve pátyolgat, s ezt leginkább a korával indokolja. Az ötvenéves játékfejlesztő távozását követően továbbra is szeretne videojátékokkal foglalkozni, bár azt még maga sem tudja, hogy indie vagy AAA kategóriás programokkal, de gondolkodik a filmkészítésen és a könyvíráson is. Egy biztos, akármibe is fog bele, az más lesz, mint a Metal Gear-sorozat. Leginkább valami GTA-sat szeretne készíteni, vagy legalábbis úgy foglalkozni egyetlen projekttel, ahogy azt a Rockstar teszi: minden kapacitásukat abba ölik. Ezt azonban egyéb kötelezettségeik és munkáik miatt nem tehetik meg.

Akkor mégis mire vár? Nos, azt szintén egy filmes példával illusztrálta. Bár az Alient követően az Aliens igen sikeres lett, úgy érzi, az ő franchise-uk esetében inkább a Terminator története ismétlődne meg, ahol James Cameron távozása után „igen nagy kupleráj lett.”

Kodzsima Hideo és Kiefer Sutherland

Kodzsima Hideo és Jack Bauer... Vagyis Solid Snake... Na jó, civilben Kiefer Sutherland.