Mi pénzelhetjük a Star Citizent

Tegnap adtunk hírt Chris Roberts közelgő űrszimulátoráról, a Star Citizenről, melyet akkor még mindenki Squadron 42-ként emlegetett -- nos, mint kiderült, ez csak egy hatalmas űrhajó neve a sok közül, a játék hivatalos címe a kissé butácska, ám szándékosan retro hangzású Star Citizen. A program egy hardcore rétegnek szánt űrszimulátor lesz, mely alatt a CryEngine 3.0 grafikus motor dolgozik. Csak hogy a számokkal is dobálózzunk kicsit: egy átlagos cirkáló hétmillió poligonból áll, a fedélzetén élő több száz fős személyzet tagjai pedig egyenként legalább 100 ezer poligont számlálnak. Ehhez vegyük hozzá, hogy a program egy közel végtelen univerzumot tár a rajongók elé, tele bolygókkal és számtalan űrhajóval, melyeket más játékosok vezetnek. Hogy mindehhez milyen gép kell majd, még kiderül. Lehet, hogy stílszerűen űrhajó...

Star Citizen JátékképekStar Citizen JátékképekStar Citizen Játékképek
Lesz pilótanézet is

A technikai alapokra a srácok egy MMOG-t fektetnek, melyet ha megvettünk, többet nem kell finanszíroznunk. Havidíj tehát nem lesz, de egyszer mindenképpen fizetnünk kell majd a programért, így nem nevezhető free-2-playnek a játékot támogató üzleti modell. Ugyanakkor mikrotranzakciós rendszer várható, de a játékban gyűjtött kreditekért is mindent meg lehet majd venni, szóval Chris és csapata szeretné elkerülni a manapság dívó play-2-wint.

Persze egy ilyen ambiciózus projekthez pénz kell, és mivel Robertsék független csapat, a játékosoktól várnak segítséget. A hivatalos weboldal keretein belül bárki felajánlhat némi pénzt 10 és 10 ezer dollár között, melyekért különféle jutalmak járnak majd a kész verzióban. Egyelőre háromezren adakoztak összesen 160 ezer dollárt, Chris szerint pedig 2-4 millióra lesz szükségük, ha minden álmukat valóra szeretnék váltani. Megjelenési dátum értelemszerűen nincs, de a játék már működőképes állapotban van (pár külföldi kolléga ki is próbálhatta), szóval a nagyon kezdetleges volta ellenére sem légvárról van szó. Reméljük, bejön a dolog a srácoknak, mi nagyon szívesen látnánk egy keményvonalas űrszimulátort a piacon, ami akár a műfajra kevésbé érzékenyeket is meghathatja a lenyűgöző grafika miatt.


Star Citizen - Squadron 42 bemutatkozó videó