• Az E3 2019-en bejelentésre került a Microsoft Flight Simulator
  • Erről derült ki néhány részlet

A '90-es évek végén élték virágkorukat a repülőgép szimulátorok, amelyek egyik pillanatról a másikra tűntek el. A Microsoft szinte egyedüli cégként próbálta életben tartani a műfajt, de a legutolsó részt is már öt éve adta ki. Ideje volt tehát, hogy a redmondi cég leporolja a megkopott üléseket, a poros műszerfalat: az E3 2019-en bejelentette a Microsoft Flight Simulatort!

A fotelpilóták tehát jövőre újra felszállhatnak. Nekik lehet örvendetes tény, hogy a játék támogatni fogja a modokat, a közösségi tartalmakat. Valószínűleg a Minecraft markelplace-hez hasonló rendszert lehet elképzelni, a fejlesztőcsapat megerősítette, hogy "szorosan együtt akarnak működni" a tartalomgyártókkal.

Az is jó hír, hogy az új Flight Simulator nem kazuár játék lesz és PC-re készül, de egyetlenegy pilótának sem kell a földön maradnia. "Bármilyenek is legyenek a képességeid, ha repülni akarsz, akkor repülni fogsz. Mindent megteszünk ezért a célért. Pedálok és gázkarok, billentyűzet és egér, kontroller, nem számít. Senkit nem hagyunk hátra." - olvasható abban a blogposztban, amit a fejlesztők tettek közzé. 

mfsim-2020.jpg