Midway: keményedünk!A cég videojáték-ipari ténykedése elég nyögvenyelősen indult, a 2000-es évek elején majdnem csődbe is mentek, mindent eladtak, amit lehet, így az arcade részleget, és azt a leányvállatot, ami az egykori Atarit (vagy ami maradt belőle) is magába foglalta. A felkapaszkodás 2004-ben indult, amikor külső tőkével elkezdtek független stúdiókat felvásárolni, így lett övék az Inevitable Entertainment (ma: Midway-Austin) és a kaliforniai Paradox Development.

A tavalyi év főleg a Psi-Ops jogi ügyeiről szólt a cégnél, hiszen a Mindshadow Entertainment beperelte őket, mondván, a játék sztoriját ők publikálták Area 23 néven – ez az ügy még nincs lefutva. A Midway mindenesetre egész jól zárta az évet, és 2007 további erősödést ígér. Az első negyedév számunkra még nem nagyon érdekes, hiszen Wii és XBox 360 címek érkeznek, köztük a Mortal Kombat: Armageddon. Ám a második negyedév már igen.

Két olyan játék is várható, mellyel szemben lehetnek reményteljes elvárásaink. Az első John Woo mester játéka, a Stranglehold, melynek mozijától (lásd a letöltéseknél, egyébként a mellékelt képek is ebből a játékból vannak) még most is tátva van a szám. A Chow Yun-Fat főszereplésével készülő külső nézetes akciójáték elképesztő képi világgal és játékmenettel, megsemmisíthető környezettel, az Unreal3 motor és a Havok fizikai erőmű minden tudásával 2007 egyik nagy dobása lehet - bár nem tudom, hogy jön össze a második negyedév és a márciusi megjelenés... A másik cím kevésbé nagy hal: a Blacksite: Area 51 nem meglepő módon az Area 51 folytatása, azaz elődjéhez hasonlóan egy FPS, ám ezúttal kissé több taktikai elemet, és persze ütősebb, barnamackósabb látványvilágot ígér. Mindkét címre (melyek multiplatformosak, azaz PC-re, PS3-ra és Xbox360-ra készülnek, az elsőt a chicagói, a másodikat az austini team kódolja) természetesen visszatérünk még.