Mivel az idei QuakeConon sem mutatták be a Doom 4-et, jogos a kérdés, hogy mégis mi a helyzet a projekttel? Nos, Todd Hollenshead cégigazgató szerint minden a legnagyobb rendben van.

"Egyszerűen arról van szó, hogy csak akkor szeretnénk bemutatni a játékot, amikor valami igazán lenyűgözővel rukkolhatunk elő." -- mondta Todd a Kotakunak.

Hollenshead azt is elárulta, hogy a fejlesztés nagyon jól halad, s hogy a Doom 4-et "másfél csapatnyi ember" készíti. A megjelenést egyszerre tervezik minden platformon, (PS3, Xbox 360, PC) akárcsak a RAGE esetében, a játék pedig nem is folytatás, és nem is remake lesz.

Todd meglepő módon a másik nagy id-féle sorozatra, a Wolfensteinre is kitért. Saját bevallása szerint imádja a szériát, és nagyon szomorú dolognak tartaná, ha ne lenne jelen a csapat mindennapjaiban. Jelenleg a "gondolkodunk rajta" státuszban áll a Wolfenstein jövője, azaz lehet, hogy valamikor ők is csinálnak hozzá egy folytatást, ami a tavalyi, Raven-féle próbálkozás után igazán ráférne a címre.