• Mobilokra és PC-re is jön a Might & Magic: Chess Royale
  • Megjelenése január 30-án esedékes

A sok parlagon heverő régi nagy cím egyike a Might & Magic sorozat is, mely már egy jó ideje nem nagyon találja önmagát. A stratégia és szerepjáték stílusokba is belekóstoló univerzum teljes értékű játékot utoljára 2016-ban látott, azóta viszont már két mobiljátékot is kaptunk a Ubisoft jóvoltából (Era of Chaos és Elemental Guardians alcímeken), a sor pedig tovább folytatja a kiadó, ezúttal PC-n is örvendhetünk az újabb nekifutásnak, a nevében is hangzatos Might & Magic: Chess Royale-nak.

A Might & Magic: Chess Royale két új divathullámot egyszerre szeretne meglovagolni: az autobattler (vagy ha úgy tetszik auto chess) és a battle royale stílusait. Az egyszerre száz játékost egymásnak eresztő játékban az általuk előre összeállított csapatok mérkőznek meg egymással, a toborzás után további külső beavatkozás nélkül. A játékra már lehet előregisztrálni ezen az oldalon, hogy garantáltan ne maradj le a január 30-án esedékes megjelenésről.

might-n-magic-autochess.jpg

De nem állhatom meg személyes megjegyzés nélkül sem (értsd: morgok egy sort, ha nem érdekel, inkább lapozz). Kicsit azért szomorú, hogy odáig jutott ez az egykor ikonnak számító név, hogy már csak mobiljátékot adnak ki a hírnevére alapozva. És valahol elgondolkoztató, hogy odáig jutottak a játékok, hogy már kis híján magukat játsszák és erre a jelek szerint valós igény van... Ha pedig még nagypapásabbra akarom venni a stílust: bezzeg az én időmben az ilyesmit képernyővédőnek hívták.