• Június 24-én jelenik meg a Mighty No. 9
  • A PlayStation Vita és a Nintendo 3DS átiratok továbbra is váratnak magukra

Legutóbb január környékén hallottunk a Mega Man eredeti alkotója, Keiji Inafune által megálmodott akció-platformerről, Mighty No. 9-ról, amikor sokadik alkalommal is lekéste premierdátumát a Kickstarteres pénzből készülő játék. A matchmakinget és az online komponenst érintő problémák kiküszöbölését a tavaszra saccolta a fejlesztő Comcept, de az előzmények ismeretében nyilván már senki nem lepődött meg mikor minap kiderül, hogy csak a nyáron készülnek el a szükséges javításokkal.

A június 24-re belőtt friss dátum Inafune szerint már kőbevésett, hiszen a program végre aranylemezre került, vagyis napokon belül megindulhat a sorozatgyártás a mesterlemez alapján. A szakember mindemellett bocsánatot kért a rajongóktól, hogy ennyit váratták őket, de ennek most már vége, több halasztás nem lesz, mindenki megkapja a játékot, aki vágyott rá. Kivéve persze a PlayStation Vita és a Nintendo 3DS tulajdonosokat, ők ugyanis csak egy későbbi, egyelőre ismeretlen időpontban juthatnak majd hozzá a portokhoz.

Reméljük a projektre rászánt idő tükrözi majd a végső produkció minőségét, hiszen már több mint 3 esztendeje annak, hogy a rajongók bizalmat szavaztak Inafunenak a Kickstarteren, aki azért távozott a anno a Capcomtól, hogy közösségi gyűjtés segítségével saját szájíze szerint alkothassa meg a Mega Man Legends 3-at, pontosabban jogdíjproblémák miatt annak a Mighty No. 9-ban testet öltő inkarnációját.