A Pikmin 3-ról még mindig nem tudjuk, hogy mikor jön pontosan, a Nintendo szerint "valamikor tavasszal". Holott ez volt az egyik első AAA-kategóriás játék, amit bemutattak a Wii U-ra, sőt, már nyilvános kiállításokon is ki lehetett próbálni -- többek között mi is játszottunk vele egy bécsi látogatás alkalmával. Nemcsak a játékosok háborognak viszont a konstans késés miatt: a projekt atyja, a videojátékok világának egyik legfontosabb képviselője, a zseniális Mijamotó Sigeru is hangot adott csalódottságának, amiért még nem került boltokba az új Pikmin-epizód.

"Ha visszatekintünk a Wii indulására, látható, hogy jutott idő előrukkolni olyan eredeti játékokkal, mint a Wii Sports, mely ráadásul egy Zeldával együtt jelenhetett meg. A Wii U-nál is így jártunk el, jött a Nintendo Land és egy Mario-játék -- de persze dolgozunk egy Wii U-s Zeldán is, csak az picit tovább tart majd. Személy szerint úgy gondolom, ideálisabb lett volna, ha a Pikmin 3-at közelebb hozzuk a konzol premierjéhez, csakhogy a Wii U egy teljesen új rendszer, sokkal fejlettebb grafikai lehetőségekkel." -- magyarázta Mijamotó a Time-nak.

Hozzátette, hogy az erősebb hardver és az új lehetőségek miatt folyamatosan bővül a fejlesztési eszköztár, vagyis a Pikmin 3 nemcsak készül, de egyre nagyobb, tartalmasabb lesz. Ennek mi is örülünk, bár a Wii U eladásainak nem tett jót a legnagyobb ismert exkluzív cím állandó késése. Reméljük, az emlegetett Zeldát nem jelentik be túl korán, kellemetlen lenne, ha az is elcsúszna.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!