Dave PerryMostanság egyre többször bukkan fel a PGO-n is Dave Perry neve, aki ugyebár a Shiny egyik alapítója, Earthworm Jim atyja, az MDK és a Sacrifice megalkotója (meg az Enter The Matrixé, de ezt tényleg zárójelben). 2006. februárjában hagyta ott a céget, azóta producerként gondozza az Acclaim MMO-vonalát, olyan címeket, mint a 2Moons, a DANCE!, és a közösség által készítendő Top Secret kódnevű projekt.

Ám emberünk ez év elején egy új céget is összehozott, mely nem más, mint a GameInvestors.com portál. Bár „webszájtos” neve van, azért ez egy komoly vállalkozás, amely, mint nevéből kikövetkeztethető, játékipari beruházásokkal foglalkozik: befektetésszervezés, mikrofinanszírozás, mikrohitelek, tőkebefektetések, inkubáció és más hasonló izgalmas dolgok. A lényege egy afféle piactér, ahol összejön a befektető, a kiadó és a fejlesztő, és piaci alapon létrejönnek a megfelelő szerződések.

A projekt hivatalosan 2008-ban indul, ám már megkezdődött az üzletkötés, melynek beérett első gyümölcse: a Mayfield kockázati tőke vállalat egy több milliós (konkrét összegről nincs hír) invesztálást hajtott végre egy kiadóvállalatban, mely nem más, mint – dobpergés! – az Acclaim. Persze nem kell rosszra gondolnunk, drága Dave kománk is sietett kihangsúlyozni, hogy „az Acclaim tökéletesen helyezkedik el a játékvilágban, teljesen az online szegmensre fókuszálva, mikrotranzakciókkal, pre-paid kártyákkal, digitális terjesztéssel, masszív közönséggel, játékbeli hirdetésekkel, felhasználók által generált tartalommal és az alkalmi és „hardcore” célcsoportot egyaránt megcélzó portfólióval. Ajvé. Bárhogy is, a kiadónak jól fog jönni a lé, és ha beindul Perry vállalkozása, abból mindannyian profitálhatunk majd, hiszen egyre nagyobb pénzt lehet kitermelni a játékiparból, ám ehhez mind komolyabb befektetésekre van szükség.