A Halo-játékok jövőjéért felelős 343 Industries az Official Xbox Magazine-nak (ki másnak?) fedte fel, hogy nem lesz több ODST-hez hasonló mellékág a szériában.

"Elárulhatom, hogy semmiféle mellékágon nem dolgozunk." -- kezdte Frank O'Connor, a fejlesztés vezetője. "Természetesen sok dolog csatlakozik majd az univerzumhoz, de egyelőre nincs bejelenteni valónk. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy rengeteg kérdés van, amire a rajongók választ várnak, mi pedig meg fogjuk adni ezeket. De persze roppant szárazak és lusták lennénk, ha nem bővítenénk a világot újabb kérdésekkel és rejtélyekkel. 2011 egyébként egy különösen fontos év, hiszen idén lesz 10 éves a Halo-sorozat, és ezért sok új, eddig nem látott különlegességgel bővítjük ki a játékok hátterét."

Frank itt még kitért a jövőben megjelenő Halo-regényekre, melyek közül nem egy 2552 után, azaz a Halo 3-at követően fog játszódni. Többet viszont nem árult el, noha ebből is rá lehet jönni, hogy a csapat készül valamire. A 10. évfordulót nyilván nem véletlenül említették meg, és a "kérdések" közül is van egy, amire minden rajongó kíváncsi:

(Figyelem, a Halo 3-mal nem játszóknak ez kissé SPOILERes lehet...)






Mondjuk, hogy mi a frász volt az a bolygó a Halo 3 végén. Csak nem tér vissza Master Chief? Nagyon ideje lenne...

(A képek és az adatlap a Halo: Reachből származnak.)