A szerda este a Sony-ról és a PS5-ről szólt, sor került ugyanis a legújabb bemutatóra, ahol nemcsak játékokat láthattunk, hanem a konzollal kapcsolatos legfontosabb részletekre is fény derült.

Kezdjük a lényeggel: a PS5 november közepén kerül a boltokba, méghozzá 499 és 399 eurós áron – utóbbi értelemszerűen a lemezmeghajtó nélküli Digital Edition verziót jelöli. Első körben az Egyesült Államok, Japán, Kanada, Mexikó, Ausztrália, Új-Zéland és Dél-Korea kapja meg a konzolt, november 12-én, Európában pedig egy héttel később, november 19-én debütál a masina.

Fény derült a nyitócímekre is, már ami a belsős kínálatot illeti: a nagyágyúk közül a Spider-Man: Miles Morales és a Demon's Souls is a konzollal együtt érkezik. Bejelentették emellett a PlayStation Plus Collection gyűjteményt is, ami 18 PS4-es sikercímet jelent az előfizetők számára, melyek már az első naptól elérhetőek lesznek PS5-re. Nyitócím lesz mindemellett a külsős játékok közül a Fortnite és a frissen bejelentett Devil May Cry 5 Special Edition is.

A belsős fejlesztések közül a két említett nyitócím kapta a legnagyobb reflektorfényt, melyekből egyaránt láthattukn egy-egy gameplay bemutatót. De jutott egy nagy durranás is a show végére: bejelentették, hogy érkezik a God of War folytatása, méghozzá már 2021-ben.